Bloesems worden toeristische topper

Molenbeek-Wersbeek zet zijn toeristische toppers extra in de verf. Tussen de boomgaarden werd een kunstwerk geplaatst, dat als bank kan dienen. Er komt ook een bloesemwandeling vanuit de fraai gerestaureerde pastorie.
De lente komt eraan en dat betekent dat de bloesems voor een extra cachet zorgen. In Limburg hebben ze daar een toeristische industrie op uitgebouwd, maar ook in het hageland begint die reflex vorm te krijgen. Molenbeek-Wersbeek heeft nog een redelijk ongerept landschap met een paar zeer uitgestrekte fruitgaarden. De deelgemeente van Bekkevoort heeft ook een fraaie kerk die dateert uit de dertiende eeuw. De pastorie die voor die kerk staat, werd gerestaureerd en functioneert als dagcentrum voor senioren. Tussen de kerk en de pastorie wordt de unieke kruidentuin nog heraangelegd. “We willen al die toeristische toppers beter bekendmaken”, zegt schepen van Toerisme Luc Janssens (CD&V)
“Samen met de provincie Vlaams-Brabant hebben we een kunstwerk van de Leuvense kunstenaar David Hoppenbrouwers laten plaatsen. Dat staat tegenover het proefveld waar verschillende soorten fruit uit binnen- en buitenland worden gecultiveerd. Op dat punt kruisen ook het provinciale wandelroutenetwerk en de fietsroute elkaar. De kunstenaar liet zich inspireren door de honingraten die bijen maken. David Hoppenbrouwers plaatste zeshoekige balken op elkaar, die samen een bank vormen. De kunstenaar noemde zijn werk de ‘Bijeenraad’. Hij verwijst ermee naar het verhaal van de bijen, maar geeft ook aan dat het een ontmoetingsplaats moet worden.”

Geef een reactie