Kardinaal De Kesel inspireert misdienaars

Vorige vrijdag kwamen een tweehonderdtal misdienaars uit gans Vlaanderen naar Scherpenheuvel. De bedoeling was om dieper in te gaan op de taak van een misdienaar.

Het thema van de dag was zout! Kardinaal Josef De Kesel kwam persoonlijk een clinic geven voor de groep misdienaars die ouder zijn dan zestien.Hij leidde, samen met pastoor Luc Van Hilst, ook de afsluitende viering. Die verliep opvallend enthousiast. De misdienaars maar ook hun begeleiders zongen met volle overgave mee. Ze waren allemaal gekleed in een eenvoudig wit habijt.

De Kesel werd ook zeer concreet tijdens de misviering. Hij haalde voorbeelden aan hoe de jongelui hun taak beter kunnen invullen. Na de misviering kregen alle deelnemers een ijsje om de stevige temperatuur enigszins te milderen.

 

Geef een reactie