Tarsenaal, een nieuwe ontmoetingsplaats voor senioren

De groep 75-plus wordt steeds groter. De meeste 80-plussers hebben een sociaal netwerk en trekken zich goed uit de slag, maar de groep die zorg nodig heeft groeit. Het risico op vereenzaming stijgt met de leeftijd, en het zorgaanbod groeit trager. Daarom stimuleren ze in Tarsenaal initiatieven die dagbesteding voor  ouderen organiseren.

Wandelen, fietsen, taallessen volgen of gewoon een kop koffie drinken. Dergelijke dagcentra werken het sociaal contact in de hand en verhogen zo de levenskwaliteit van veel kwetsbare ouderen. Als ouderen overdag in de buurt terechtkunnen voor opvang of activiteiten, zorgt dit er vaak voor dat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dienstencentrum Tarsenaal is een ontmoetingsplaats voor elke Diestenaar. Een plaats waar men vrienden kan vinden en contacten kan leggen. De deuren staan open voor iedereen die wil komen babbelen, een kop koffie drinken of de krant lezen.

De activiteiten gaan door in het lokaal dienstencentrum in de Hasseltsestraat. Een overzicht hiervan is terug vinden in de Diesteneir. Er is een ruim aanbod aan activiteiten waaronder Spaanse les, Franse les, Duitse les, tekenles, fietsen, petanque, kaarten, bloemschikken, wandelen, bowling, dansen, bingo, zingen, uitstappen, infosessies, het ontmoetingscentrum op woensdag,…

In het dienstencentrum kunnen mensen ook terecht voor informatie en dienstverlening in verband met zorg en welzijn. De medewerkers en vrijwilligers van het dienstencentrum helpen waar mogelijk of kijken wie kan helpen.

Het dienstencentrum kan rekenen op een ploeg van enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn het kloppend hart van de werking. Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken is van harte welkom als vrijwilliger bij het dienstencentrum.

Voor meer informatie kan u voorzitter van het OCMW Willy Goos of centrumleider Hannah Van Passel contacteren.

 

Geef een reactie