Na WorxInvest neemt ook Amerikaanse groep Steelcase een participatie in I3-Group (Vanerum)

CEO van I3-Group Gert Vanerum sluit voor de tweede keer op enkele maanden tijd een belangrijke deal die opnieuw voor extra kapitaal en commerciële opportuniteiten zorgt. De Amerikaanse groep Steelcase neemt een participatie van 5% in het kapitaal van I3-Group. De waarde van die participatie bedraagt ongeveer 2 miljoen euro. Steelcase gaat ook de producten van de onderneming uit Diest commercialiseren in de ganse EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika). De klemtoon zal echter liggen op de distributie naar Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Topman Gert Vanerum wil in een periode van vier jaar de omzet van schoolmeubilair verdubbelen. De samenwerking met Steelcase maakt het ook mogelijk om de productie efficiënter te organiseren door die beter te spreiden over de tijd.

Eerder dit jaar kwam ook het investeringsvehikel WorxInvest in het kapitaal van I3-Group. Zij namen een belang van 25% in de groep wat voor ongeveer 10 miljoen euro aan vers kapitaal zorgde. WorxInvest is de holding boven onder meer HR-groep SD Worx.

I3-Group werd in 1968 opgericht door de vader van Gert, Robert Vanerum. Hij startte met de productie van blackboards voor de Duitse producent Weyel. Robert Vanerum ontwikkelde echter ook een eigen productielijn die de basis zou worden van het bedrijf Vanerum. In 1998 nam zoon Gert de positie als CEO over. Hij oriënteerde Vanerum naar een assortiment dat veel sterker technologiegedreven is. I3-Technologies is vandaag de snelstgroeiende afdeling van de groep. Die afdeling wordt geleid door Chris Colpaert, een ex-zwaargewicht van Barco.

Geef een reactie