Fietslichtencampagne moet meer dan 20.000 leerlingen bereiken


​De donkere herfst- en wintermaanden zijn de ideale periode om extra aandacht te schenken aan zichtbaarheid op de rijweg. In dat kader verdeelt de provincie Vlaams-Brabant de komende maanden 4.800 fietslampjes en 216.000 spaakreflectoren voor de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’.

De actie stimuleert leerlingen om hun fietsverlichting extra te controleren in de donkere maanden. ​De fietslichtencampagne verloopt in samenwerking met secundaire scholen en politiezones in de provincie. 52 secundaire scholen bestelden een pakket waarmee ze een controle aan de schoolpoort kunnen organiseren. Op die manier bereikt het provinciebestuur meer dan 20.000 studenten.
In 13 politiezones gaan politieteams de komende maanden controles uitvoeren op fietsverlichting. Onder meer de politiezones Aarschot, Demerdal, BRT, Getevallei, Hageland en Leuven zetten de schouders mee onder de actie.

In het Hageland doen volgende scholen mee met de actie:

  • In Aarschot: BuSO De Brug, Damiaaninstituut, GO site-A rode campus en groene campus en Site A blauwe en oranje campus
  • In Diest: Diocesane Middenschool, KSD, KSD tweede graad,
  • In Betekom: Sint-Jozefsinstituut Betekom (bovenbouw)
  • In Hoegaarden: Sint-Janscollege Meldert Hoegaarden
  • In Rotselaar: Montfortcollege
  • In Zoutleeuw: Buso Zonnegroen, Sint-Tarcitiusinstituut en Sint-Leonardusinstituut
  • In Tienen: Provinciaal Instituut Secundair Onderwijs
  • In Tildonk: Sint-Angela
  • In Leuven: GO! Atheneum De Ring Leuven, LKSD Paridaensinstituut, Sint-Pieterscollege eerstegraadsschool vzw LKSD, Sint-Pieterscollege vzw LKSD, Steinerschool De Zonnewijzer middelbare school, Vrije Middenschool Leuven, VTI Leuven

Geef een reactie