Vandalen beschadigen versiering voor herdenking Wapenstilstand

Als we vandaag in vrijheid kunnen leven hebben we dat mede te danken aan de mensen die we hier herdenken en die hun leven gegeven hebben om dat mogelijk te maken. Leo Lemmens is de initiatiefnemer van de herdenking van Wapenstilstand in Zichem. Hij sprak die woorden zondagochtend uit met een zurig accent. De herdenking in Zichem wordt ieder jaar wat belangrijker maar dat wordt niet door iedereen gerespecteerd. Zaterdagnacht vonden een aantal vandalen het nodig om vier vlaggenmasten rond het herdenkingsmonument voor de gesneuvelden van wereldoorlog I neer te halen en de vlaggen die eraan hingen te stelen.

Gelukkig hadden de feiten geen impact op de plechtigheid zelf maar Leo Lemmens besteedde er wel kort en geëmotioneerd aandacht aan. Je kan een gedeelte van zijn speech hiernaast beluisteren.

In het centrum van Zichem was zaterdagnacht nogal wat beweging omdat het eerste carnavalbal van het nieuwe seizoen er georganiseerd werd. Of er een relatie is tussen beide gebeurtenissen is echter niet duidelijk. Een ploeg van politiezone Demerdal heeft alleszins vaststellingen gedaan van de schade.

Geef een reactie