AB InBev viert honderd jaar De Hoorn

Exact honderd jaar geleden startte brouwerij De Hoorn in Leuven. Drie jaar later zou daar ook de eerste Stella Artois uit de brouwketel lopen. De brouwerij was destijds ultramodern en zorgde er bij de opening, nu exact 100 jaar geleden, voor een aanzienlijke stijging van de productiecijfers. Met een speciale, opengewerkte brouwzaal slaagden de architecten en ingenieurs erin om het beperkte grondoppervlak optimaal te benutten in de hoogte. 
De Hoorn zou tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw ook effectief gebruikt worden als brouwerij. Gelukkig is De Hoorn bewaard gebleven en ook de grote koperen brouwketels zijn nog intact. De site kreeg een bijzonder waardevolle herbestemming met een mix van hippe bedrijfjes, trendy horeca-activiteiten, een bar, een co-working space en een stevig accent cultuur en erfgoed.

Limited edition vintage blikken en glazen 

Ter gelegenheid van de 100e verjaardag sleept AB InBev bierliefhebbers mee doorheen de geschiedenis van De Hoorn. Als eerbetoon aan het verleden brengt AB InBev limited edition vintage blikken uit, geïnspireerd op het ontwerp van Stella Artois-verpakkingen uit het jaar 1964. Die dragen nog het oorspronkelijke logo uit 1964 en ze zijn in de bekende en typische Stella Artois kleuren; rood, wit en goud

In meer dan 1.000 horecazaken, verspreid over het land, wordt Stella Artois de komende tijd getapt in vintage bierglazen.  

Tot slot vinden er in de week van 6 tot en met 10 november verschillende evenementen plaats waarmee Leuvenaars de site van De Hoorn en AB InBev beter kunnen leren kennen.

  • Op maandag 6 november gaat de feestweek van start met een plechtige opening in bijzijn van het stadsbestuur, het team van De Hoorn en de brouwerijdirecteur van AB InBev in Leuven, Olivier Maillet.
  • Op woensdag 8 en donderdag 9 november zetten ze bij De Hoorn, maar ook in de huidige Stella Artois-brouwerij, de deuren open voor rondleidingen voor de Leuvenaars. Voor 100 gelukkige inwoners van Leuven is er nog een extra verrassing: zij ontvingen een gouden ticket en worden uitgenodigd voor een exclusief diner in De Hoorn, verzorgd door Leuvense topchef Kwinten de Paepe en met bijpassende bieren van AB InBev.
  • De feestweek eindigt op vrijdag 10 november met het ‘Centenaire’ jubileumfeest, waar iedereen kan meevieren tussen de oude brouwketels in De Hoorn. 

Geef een reactie