Parken in Diest preventief dicht voor storm Ciaran

In België zal storm Ciaran pas vanaf donderdagochtend echt voelbaar zijn maar een aantal relevante weersites gaan ervan uit dat de impact ervan bij ons relatief beperkt zal blijven. In het binnenland worden windstoten van 70 tot 90 kilometer verwacht. Dat is stevig natuurlijk maar niet echt uitzonderlijk. VRT weerman Bram Verbruggen wijst er wel op dat de wind uitzonderlijk uit het zuiden komt. Bij een storm is er meestal westenwind. Dat kan de gevolgen van de storm zwaarder maken omdat daken en bomen nu vanuit een andere richting worden belast.

Het stadsbestuur van Diest anticipeerde dinsdagavond al op die situatie. De publiek toegankelijke parken en bossen op het grondgebied van de stad Diest werden preventief afgesloten voor bezoekers. Het gaat over het Citadelbos, Park Cerckel, het Warandepark en de Halve Maan.

Ondertussen beukt Ciaran al stevig in op de kust van Bretagne en Normandië. Een lezer post een aantal metingen van de windsnelheid in die regio op Noodweer.be. Die zijn genoteerd op woensdagavond om 20.27 uur:

  • Ouessant : 129km/u
  • Pointe du Raz : 127km/u
  • La Talut : 120km/u
  • Pointe Saint-Mathieu : 119km/u

Op de Franse nieuwszenders zijn ook al impressionante beelden te zien van metershoge golven die inbeuken op de kust.

Geef een reactie