Openbare verlichting in Bekkevoort blijft ook ‘s nachts weer branden

Het lokale bestuur van Bekkevoort gaat vanaf 15 oktober de openbare verlichting ‘s nachts opnieuw laten branden.Momenteel worden de lampen nog gedoofd tussen 23 uur en 5 uur.

Die beslissing werd op 1 december 2022 genomen als gevolg van de energiecrisis op dat moment.

De directe aanleiding om de maatregel tegen te draaien zijn de werken die het Agentschap Wegen en Verkeer uitvoert op de N2 vanaf het kruispunt Robbesrodestraat/Schillekensberg tot aan de stelplaats van De Lijn in Tielt-Winge. Het verkeer zal er maar op één rijrichting kunnen passeren. De voertuigen in de andere rijrichting worden omgeleid langs de gemeentewegen. Het gaat dagelijks over een stroom van ongeveer 5000 voertuigen. Om dat veiliger te laten gebeuren wordt de verlichting opnieuw geactiveerd. Dat gebeurt niet enkel op de wegen die onderdeel zijn van de omleiding maar op alle gemeentewegen.

Geef een reactie