Jonge boeren bouwen stropoppen om aandacht te vragen voor belang van lanbouwsector

Groene Kring, de grootste vereniging van jonge landbouwers in Vlaanderen, roept de leden op om overal in Vlaanderen grote stropoppen te bouwen. Ze willen op die manier aantonen dat de boerenstiel van cruciaal belang is. In het Hageland staan er onder meer poppen in Leuven en in Linter.

In Leuven deelden de jonge landbouwers vorige zaterdag ook appels uit. De voorbijgangers kregen een woordje duiding. Jonge boeren die momenteel een bedrijf willen overnemen staan voor een wel heel onzekere toekomst. De strenger wordende regelgeving zorgt ervoor dat landbouwbedrijven vaak geen toekomstperspectief meer hebben. Maar zonder boeren is er ook geen voedsel en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft pijnlijk aangetoond dat een goed draaiende landbouwsector cruciaal is.

Veel landbouwers doen momenteel ook ernstige inspanningen om hun bedrijfsvoering op een milieuvriendelijke manier te doen. Ze waarborgen op die manier de mooie landschappen die Vlaanderen nog rijk is.

Stropoppenroute

Groene Kring is momenteel bezig om alle locaties van de stropoppen op een digitale kaart samen te brengen. Die plaatsen ze op de website van de organisatie. Als je een stropop passeert kan je een selfie maken en die posten op Facebook of Instagram met de hashtag #stropoppenactie en een tag naar @groenekring. Je maakt dan kans op een overnachting in Vlaanderen ter waarde van 100 euro.

Geef een reactie