Rick De Leeuw opent vanavond Parkgasten in de theaterzaal van CC Het Gasthuis

Het barre zomerweer heeft impact op de programmatie van Parkgasten in Aarschot. Dat is een toffe format waarin de programmatoren van CC Het Gasthuis elke donderdag in de maand augustus een top act uitnodigen in het stadspark van Aarschot. Vandaag opent Rick De Leeuw het programma en die brengt schoon volk mee. Axl Peleman plukt aan de snaren van de bas. Jens Roelandt neemt het drumwerk op en Jan Hautekiet is toetsenist . Manu Huylebroeck en Roeland Vandemoortele staan aan de gitaar.

Tegen de gewoonte in zal al dat schoon volk niet vanuit de kiosk spelen. Het optreden is verplaatst naar de theaterzaal. Dat heeft uiteraard met de barre en kletsnatte omstandigheden te maken. Er wordt vandaag ook nog harde wind voorspeld en dat maakt het helemaal onaangenaam om een optreden buiten te organiseren.

Lupa Gang Gang Quartet

Op donderdag 10 augustus gaaat het er iets exotischer aan toe in het stadspark. De Lupa Gang Gang Quartet brengt een mix van jazz, funk en rock met eens stevige streep Zuid-Amerikaanse klanken erdoor gemixt. De nummers klinken daardoor net dat tikkeltje warmer en zomerser en hopelijk is dat ook van toepassing op het weer op dat moment.

Tickets: https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3670/parkgasten.
Informatie: https://holahageland.net/evenement/parkgasten-lupaganggang/

Douglas Firs

Op 17 augustus staat de Gentse band Douglas Firs op het podium. Die band is opgebouwd rond singer songwriter gertjan Van Hellemont. Het nieuwe album ‘Heart of a Mother’ is een eerbetoon aan de kracht van moederliefde en daar schuilt een verhaal achter. In 2020 werd Gertjan vader maar in dezelfde periode stierven zijn moeder en zijn grootmoeder vlak na mekaar. Die spanningsboog aan emoties leverde een knappe reeks Indie songs op en die krijg je te horen vanop de kiosk in het stadspark.

Tickets: https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3671/parkgasten.
Informatie: https://holahageland.net/evenement/parkgasten-douglas-firs

Alpacas Collective

Op 31 augustus sluit Alpacas Collective deze editie van Parkgasten swingend af. Alpacas Collective is een funky 11-koppig collectief uit Leuven dat zich laat inspireren door muziek uit alle hoeken van de wereld. Hun grooves zijn doorspekt met blazerslijnen, toetsenwerk en percussie-breaks en worden gekruid met invloeden uit afro, jazz, kraut, soul en oosterse klanken.

Tickets: https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3672/parkgasten.
Informatie: https://holahageland.net/evenement/parkgasten-alpacas-collective/

Geef een reactie