33 ste editie van Hapje Tapje met bijna 80 eet- en drankenstandjes

Het stadscentrum van Leuven wordt volgende zondag 6 augustus weer omgebouwd tot een gastronomisch parcours. Hapje Tapje is het oudste en grootste culinaire eendagsevenement van het land en het brengt het brede aanbod van de Leuvense restaurants naar de Muntstraat, het Hogeschoolplein, de Tiensestraat, de Grote Markt en de Oude Markt.

Hapje-Tapje is al aan zijn 33e editie toe. Leuvense chefs brengen opnieuw smaakvolle hapjes aan democratische prijzen, tussen drie en acht euro. Een professionele jury reikt prijzen uit voor de beste hapjes, die overigens allemaal geserveerd worden op bio-afbreekbare bordjes.

Op de Oude Markt is er een biermarkt met speciallekes. Elke kroeg presenteert een gelegenheidskaart. Je kan meer dan tachtig speciaalbieren degusteren, met een proefglaasje in de hand. Het is uiteraard ook uitkijken naar de Barmannenrace. Een race tegen de klok, waarbij de deelnemers een plateau pinten moeten dragen en vooral: niet mogen morsen. Enkele individuele proeven bepalen wie de meest veelzijdige Leuvense barman en -vrouw is.

De Grote Markt wordt voor één dag omgedoopt tot ‘Grand Place Gourmande’. Een tiental Leuvense topzaken brengen er elk een gerecht dat speciaal voor de gelegenheid wordt ontwikkeld.

Willy On Tour

‘s Avonds zijn er muziekoptredens op de Oude Markt. De deejays van Partyshakerz brengen de sfeer erin vanaf zeven uur, daarna neemt Radio Willy het van hen over. Onder begeleiding van een band met onder meer Axl Peleman brengen de presentatoren van Radio Willy het beste uit de laatste vijf decennia rockmuziek.

Drukte monitoren

Tijdens het event zet stad Leuven opnieuw slimme technologie in om de drukte te monitoren, zodat het voor iedereen aangenaam vertoeven blijft. Om alles optimaal te laten verlopen, geldt eenrichtingsverkeer op een deel van het parcours. Buggy’s en honden zijn niet overal toegelaten. De organisatie zorgt voor ​ enkele chill-outzones langs het parcours, waar je in alle rust kan uitblazen en proeven.

Via een digitaal dashboard kunnen de hulpdiensten de drukte en hoe de menigte evolueert in kaart brengen en alles live volgen. Dat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het maakt het ook een stuk aangenamer voor de bezoekers. De technologie werd eerder al ingezet tijdens de Eindejaarscorrida en dat leverde toen goede resultaten op.

Geef een reactie