Heraanleg voetpaden in Koning Albertstraat kan starten

De heraanleg van de voetpaden in de Koning Albertstraat in Diest kan eindelijk opnieuw starten. Op maandag 7 augustus 2023 begint een aannemer met de voorbereidingen voor de vernieuwing van die voetpaden. De kasseien worden heraangelegd met dezelfde materialen als in de Winkelwandelzone, op de Kaai en op het Stationsplein. Aannemer KPA voert de herstellingswerken uit.

Schepen van toegankelijkheid Maurits Vande Reyde houdt vast aan het gebruik van dat type kasseien omdat ze getest zijn op hun gebruiksvriendelijkheid voor mensen in een rolstoel of met een rollator maar ook voor mensen die hakken dragen of een buggy duwen.

Bij ingrijpende werken in het centrum worden klassiek ook de nutsleidingen vernieuwd. Dat gebeurt in samenwerking met Fluvius, De Watergroep en de telecomoperatoren. Aannemer KPA voert de herstellingswerken uit.

Hoe verlopen de herstellingswerken?

De voorbereidende werken starten op maandag 7 augustus aan de kant van de straat met even huisnummers. Daarna vervangen de nutsmaatschappijen de leidingen en kabels. Gelijktijdig vernieuwt de aannemer de voetpaden. Later verplaatsen de werken zich naar de zijde met oneven huisnummers. Onder normale omstandigheden zijn alle herstellingswerken eind november klaar.

Er blijft tijdens de werken steeds doorgaand verkeer in de Koning Albertstraat mogelijk. Om daarvoor plaats te maken, geldt er een opschuivend parkeerverbod ter hoogte van de werkzone. Alle woningen of handelszaken blijven bereikbaar.

Meerkost

De heraanleg van de stoepen en de parkeervakken in de Koning Albertstraat waren al in februari 2022 gepland. De werknemers van de bvba Audenaert uit Laarne kwamen toen echter niet opdagen. De firma bleek uiteindelijk in faling te zijn en dus moest ook de gunning voor die werken opnieuw worden opgestart. Ondertussen is de prijs van de meeste materialen structureel hoger en dat wordt uiteraard doorgerekend in de kostprijs.

Waar kan je terecht met vragen?

Wie vragen heeft over de werken kan contact opnemen met Patrick Renard, dienst Openbaar Domein, via: 

Geef een reactie