Gratis randparking Den Amer is onthard en vergroend

De heraanleg van de parking aan cultuurcentrum Den Amer is klaar. De capaciteit van die parking is opgehoogd van 60 wagens naar 240 wagens en de site is ook vergroend en radicaal onthard. Er is verder meer ruimte beschikbaar voor elektrische wagens. In- en uitrijden kan enkel nog via de Kluisberstraat wat de veiligheid ten goed komt.

Parkings zijn vaak asfaltwoestijnen. Het stadsbestuur van Diest breekt radicaal met dat principe door grote wadi-bekkens (Water Afvoer Drainage Infiltratie) te voorzien op deze parking. Die vangen eerst het hemelwater op zodat het vlot kan doordringen in de grond en vertraagd wordt afgevoerd.

Dat is echter niet de enige bedoeling van deze nieuwe parkeersite. Het stadsbestuur zet al enige tijd in op een combinatie van betalend parkeren in de binnenstad en gratis parkeren op de randparkings. De parking van Den Amer is gratis en ze ligt op wandelafstand van het commerciële centrum. Die wandeling kan in relatief rustige omstandigheden gebeuren via de Kluisberstraat.

De foyer van Den Amer kreeg vorig jaar een invulling als walk-in voor mensen die even willen ontspannen of een korte ontmoeting of vergadering plannen. Bijkomend voordeel! De Korte Ketenautomaat Koked van groepje lokale landbouwers staat op die site. Je kan dus de aankoop van je lokaal geteelde groenten, fruit en vlees combineren met het gebruik van de parking.

De heraanleg van de site heeft zes maanden geduurd. Er komen binnenkort nog 15 parkeerplaatsen voor andersvaliden en twee strips voor bussen.

Geef een reactie