Eidelijk oplossing voor 28 leegstaande nieuwbouwflats voor senioren

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans bevestigt dat de 28 serviceflats van Residentie ‘t Fruithof in juni 2023 eindelijk in gebruik genomen worden. De situatie van het wooncomplex bleef jarenlang geblokkeerd door een juridisch geschil tussen de eigenaar en de oorspronkelijke exploitant. De serviceflats werden al gebouwd in 2017. Het project kostte ongeveer 5 miljoen euro. De opening moest in 2018 gebeuren maar de bouwheer B&R en de exploitant van het complex, destijds was dat Vulpia, raakten het niet eens over de verkoop- en verhuurkost.

Het complex dat volledig is afgewerkt en uitgerust bleef daardoor leeg staan. In oktober 2020 werd ‘t Fruithof opgenomen in een lijst met voorzieningen waar coronapatiënten terecht zouden kunnen als het ziekenhuissysteem te zwaar zou belast worden. Dat was gelukkig niet nodig.
Ondertussen voerde burgemeester Reekmans de druk ook op om een oplossing te vinden. De gemeente is geen rechtstreekse partij in het geschil maar Peter Reekmans vindt het niet kunnen dat een dergelijk complex jarenlang leeg staat. Het lokale bestuur plaatste de 28 flats in het leegstandregister waardoor er eventueel een leegstandsheffing mogelijk wordt.

Na vijf jaar getouwtrek is er nu eindelijk een definitieve doorbraak. De gemeente vernam dat er een akkoord is tussen de bouwheer en een nieuwe exploitant, met name Paloma Vlaanderen. Die groep heeft al 462 serviceflats in beheer en ze werken ook samen met het OCMW van Glabbeek.

Geef een reactie