Tutjesboom moet moet loslaten van tutje makkelijker maken

Een tutje weggeven is voor kinderen een grote stap. Het tutje biedt troost en veiligheid maar het heeft ook nadelen. Kinderen die hun tutje te lang gebruiken kunnen kunnen problemen ontwikkelen met de spraakontwikkeling of met hun gebit.
De Tutjesboom aan de inclusieve speeltuin in Diest, moet dat loslaten voortaan makkelijker maken. In de boom hangen lintjes om je tutje aan op te hangen. Vosje Vivi waakt er als mascotte over de tutjes in de boom.

Met een aftelkalender, een boekje én een diploma lukt het afscheid nóg beter. De aftelkalender en het diploma kan je oppikken in het Huis van het Kind of zelf downloaden en afdrukken via www.diest.be/tutjesboom. Kinderen kleuren een week lang elke dag één tutje in. Het voorleesboekje ‘Milan en de tutjesboom’ kan je gratis uitlenen in de bib of in het Huis van het Kind.

Als de ouders met hun kinderen een tutje in de boom gaan hangen, kunnen ze een foto nemen van dat moment. Wie met die foto langsgaat bij Huis van het Kind of bij Visit Diest krijgt een leuk cadeautje én een diploma van Tutjesweggeefkampioen. Je kan de foto ook delen op de sociale media van @staddiest en @huisvanhetkinddiest. Wel ook even de hashtag #tutjesboomdiest gebruiken.

Je kan hier een reeks foto’s bekijken van het openingsmoment van de Tutjesboom

Geef een reactie