Tiense Suiker is de allereerste Gangmaker van Vlaams-Brabant

Tiense Suikerrafinaderij is de allereerste Gangmaker van de Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant. Die prijs beloont een bedrijf uit Vlaams-Brabant dat uitzonderlijke prestaties leverde op vlak van duurzaamheid, ondernemerschap, creativiteit, samenwerking. ​

Tiense suikerraffinaderij werd verkozen uit het lijstje met verder ook nog ijsfabriek Strombeek voor regio Noordrand, Brouwerij Lindemans voor West-Brabant en Scott Sportech Benelux voor Groot-Leuven.

Volgens voorzitster van Voka – KvK Vlaams-Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck kreeg Tiense Suikerraffinaderij op alle criteria een uitmuntend rapport van de jury. Dat Tiense Suiker de prijs mag ontvangen komt ook omdat het een bedrijf is met een verhaal dat blijft enthousiasmeren en dat naar de toekomst blijft kijken. Tiense Suiker is weliswaar een groot bedrijf dat bovendien deel uitmaakt van een internationale groep, maar toch blijft het met beide voeten in de Tiense grond verankerd. De bieten worden in de omgeving van de onderneming geteeld en medewerkers komen uit de regio. Ook wordt samengewerkt met scholen om via duaal leren meer jongeren uit de buurt aan een job te helpen. Bovendien investeerde Tiense Suiker de voorbije jaren fors in een nieuwe diffusietoren.

Jury

De jury van de Gangmaker Vlaams-Brabant bestond uit zes personen: Jan Spooren, gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Daniëlle Van Wesenbeeck, voorzitter van Voka – Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Peter Van Puyvelde, hoofd van de diensten faculteit ingenieurswetenschappen aan de KUL, Alex Coene, netmanager Kanal Z en Sam Sluismans, managing partner bij Deloitte Accountancy. De jury besliste bij consensus.

Geef een reactie