CEO van Harol Annick Draelants wordt voorzitter van KTC Diest

Als bij een grote vereniging een monument opstapt uit een cruciale functie, heb je een sterke persoonlijkheid nodig om het vacuüm te vullen. Dat is exact het scenario dat zich ontplooit bij KTC Diest. Voorzitter Dick Lahou stopt er als voorzitter. Hij is meer dan dertig jaar lid van het dagelijks bestuur en een belangrijk deel daarvan was hij ook voorzitter. In zijn plaats komt een vrouw met een stevige reputatie, Annick Draelants! Zij werd in 2012 CEO van Harol. Het bedrijf zat op dat moment in een eerder moeilijke financiële positie. De nieuwe CEO implementeerde een goed doordachte strategie gericht op internationale groei, productinnovatie en duurzaamheid. Dat leverde op. Harol is momenteel een gezond en toonaangevend bedrijf met een kleine driehonderd werknemers. De ideale figuur dus, om een topclub zoals KTC Diest te leiden.

De aanstelling van Annick Draelants is ook een mijlpaal voor de club. KTC Diest werd opgericht in 1935 en in die 88 jarige geschiedenis was nog nooit een vrouw voorzitter. Daar komt nu dus verandering in. Annick Draelants kan overigens blijven rekenen op de enorme ervaring van haar voorganger. Dick Lahou blijft namelijk voorzitter van de raad van bestuur van KTC Diest.

Vrouwen aan de macht!

Niet alleen de voorzitter is overigens een vrouw bij KTC Diest. In het dagelijks bestuur van de club zijn de helft van de functies voor vrouwen. Het bestuur is op die manier een afspiegeling van de leden van KTC Diest. De club heeft zo’n 1000 leden en 55% daarvan zijn vrouwen.

KTC Diest heeft dus een zeer brede recreatieve basis maar de erg professionele omkadering van de club maakte het voor een aantal spelers al mogelijk om door te groeien naar topsportniveau. Kisten Flipkens, Kim Clijsters en recent Vicky Van Peer (WTA 698) zijn de meest bekende namen maar er staat ondertussen nieuw talent klaar om internationaal een plaatsje bij de top te pakken. Dat succes heeft veel te maken met de unieke samenwerking van de club en de lokale scholen. Onder meer Nanou Thys, Maaike Vanschoenbeek, Zita Berckmans en Kaat Van den Berg zitten in zo’n “tennis & studie” programma in samenwerking met scholengroepen Adite en KSD.

De interclubcompetitie is ondertussen gestart. KTC Diest neemt daarin deel met zo’n zestig teams. De club is de enige in België die zowel bij de mannen als bij de vrouwen een ploeg in de eerste nationale afdeling heeft.


Geef een reactie