Rode Kruis Diest verkoopt 3161 pleisters en schenkt 5000 euro aan vzw Annick For Kenya

De jaarlijkse stickerverkoop van het Rode kruis…het had zomaar in de ondertussen gepubliceerde Vlaamse canon kunnen staan. Maar dat gebeurde niet en de stickers werden dit jaar zelfs vervangen door pleisters. Nuttig want wie heeft er al eens geen wondje waar je snel een pleistertje moet op plakken.

De afdeling Diest van Rode Kruis Vlaanderen was ook dit jaar weer bijzonder actief en dat leverde een geweldig resultaat op. Ze verkochten tussen 20 april en 4 mei zomaar eventjes 3161 pleisters, goed voor 31.610 euro.

Het knappe van die inspanning is dat die opbrengst ook bij de lokale afdeling blijft. Zij kunnen hun dienstverlening in de eigen regio dus op een hoger niveau tillen en ze hebben dat geld ook meer dan nodig. Om kwalitatief materiaal aan te kopen bijvoorbeeld. Maar ook om opleidingen te organiseren voor de vrijwilligers, gratis opleidingen te geven aan de bevolking, rampenhulpverlening te organiseren en lokale sociale projecten te ondersteunen.

Dat laatste brengen ze meteen in de praktijk. De lokale afdeling schenkt ieder jaar 5000 euro aan de vzw Annick For Kenya en dat is dit jaar niet anders. Vader van Annick, Eddy Van Uytsel, is overigens een bijzonder actief medewerker van de lokale Rode Kruis afdeling.

De afdeling gaat verder ongeveer 20.000 euro investeren om een bestaand voertuig om te bouwen tot een interventievoertuig waarin al het materiaal voor hulpverlening klaar staat bij een snelle uitruk. Met dat voertuig kan onmiddellijk een volledige ploeg met 7 vrijwilligers vertrekken, Binnen enkele jaren moet de huidige ziekenwagen ook vervangen worden. Dat is een investering tussen 70.000 en 121.000 euro en daar worden reserves voor opgebouwd.

Geef een reactie