Nieuw wandelommetje voor senioren met petanquebanen en extra zitbanken

Mensen worden nog steeds ouder en ze blijven ook veel langer actief. Investeren in de gezondheid van senioren is een belangrijke maatschappelijke opdracht, ook voor lokale besturen. In Bekkevoort hebben ze op dat vlak een uiterst creatieve aanpak. Het gemeentebestuur heeft een reeks zogenaamde ommetjes uitgestippeld. Dat zijn bewegwijzerde wandelroutes die specifiek voor senioren zijn bedoeld.
De ommetjes lopen langs rustige plattelandswegen, weiden en fruitboomgaarden en onderweg zijn voldoende banken voorzien voor een rustmoment.

Op maandag 8 mei is er weer zo’n ommetje ingewandeld en dat heeft een tof extraatje. De wandeling vertrekt aan de terreinen van VC Bekkevoort waar het lokale bestuur momenteel ook petanquebanen aanlegt. Er worden ook extra zitbanken geplaatst. Je kan het ommetje dus combineren met een spelletje petanque of een extra rustmomentje.

Er zijn twee afstanden voor het ommetje. De korte lus is 5,5 kilometer en de lange is 6,7 kilometer. Kilometervreters kunnen het ommetje combineren met een tweede traject .
Op verschillende plaatsen op het parcours zijn QR-codes geplaatst. Die geven informatie over opmerkelijke zaken waarlangs je passeert maar je krijgt ook tips in het kader van je fysiek- en mentaal welzijn.

Het gemeentebestuur kreeg voor de ontwikkeling van de wandeling een subsidie van 6.450 euro via het LEADER programma voor de ontwikkeling van het platteland.

Geef een reactie