Kiwanis geven begeleiders van kwetsbare gezinnen financiele ondersteuning

Opvoeden is een uitdagende opdracht, zeker voor gezinnen in kwetsbare situaties. De vrijwilligers van Home-Start ondersteunen kwetsbare gezinnen met kleine kinderen in de regio Diest en Scherpenheuvel.
Home-start stuurt vrijwilligers uit om hen thuis te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Zij zorgen ervoor dat de kinderen hun talenten kunnen ontplooien en dat de ouders een netwerk kunnen opbouwen.

Volgens Edith en Krista, vrijwilligers bij Home -Start voelen ze duidelijk dat ze echt iets kunnen betekenen voor deze gezinnen en voor de kinderen. Ze helpen de kinderen bij het huiswerk, gaan mee naar het speelplein, schrijven ze in bij een jeugdkamp, helpen om de kinderen Nederlands aan te leren en tonen de ouders hoe ze hulp kunnen vinden.

Om al die taken goed uit te voeren hebben de vrijwilligers van Home-Start materiaal nodig. Kiwanis Leuven Artemis schonk de vereniging een cheque van 3000 euro, een bedrag dat integraal zal besteed worden aan de aankoop van dat materiaal.

Vorig jaar hielp Home-Start 21 gezinnen en 61 kinderen in onze regio.  Een twintigtal vrijwilligers volgen elk een gezin op. Omdat de vraag naar deze ondersteuning blijft groeien, zoekt Home-Start meer vrijwilligers.

Geef een reactie