Belgische Fruit Veiling breidt stevig uit in Glabbeek

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans kreeg vorig weekend zijn collega uit Middelkerke Jean-Marie Dedecker en een aantal inwoners van de kustgemeente op bezoek. Glabbeek en Middelkerke zijn zustersteden maar het is geen geheim dat Reekmans en Dedecker hun politieke project LDD opnieuw op de kaart willen zetten voor de parlementsverkiezingen in 2024.

Er stond onder meer een bezoek aan de Belgische Fruit Veiling op het programma en daar kwam de directie met wel heel opmerkelijk positief nieuws. De reeds lang aangekondigde uitbreiding van de veiling lijkt er nu eindelijk ook effectief te komen. Die uitbreiding was in principe in 2014 al aan de orde maar het dossier leek ondergesneeuwd te geraken. De fusie tussen BFV en BelOrta lijkt nu opnieuw voor zuurstof te zorgen waardoor de plannen alsnog kunnen uitgevoerd worden.

BFV is al sinds 1946 gevestigd in Glabbeek. De aanwezigheid van de veiling in het midden van het Hageland is belangrijk voor de fruitteelt in de regio. Het gemeentebestuur van Glabbeek maakte die uitbreidingsplannen juridisch mogelijk via een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan. In dat GRUP is voorzien dat BFV liefst 1,3 hectare grond kan overkopen van de gemeente om daar later de expansieplannen effectief uit te voeren. Die percelen liggen tegenover de huidige vestiging van de BFV.

De expansie maakt het mogelijk om de opslagcapaciteit van de veiling op te drijven van 10 miljoen kilo naar 15 miljoen kilo hardfruit.

Geef een reactie