Zowat alle gemeenten in het Hageland organiseren een Buitenspeeldag

Woensdagmiddag 19 april is ravotdag in het Hageland. In de meeste gemeenten is er een initiatief in het kader van Buitenspeeldag. Onderaan in dit artikel vind je een kort overzicht maar we lichten er toch graag een paar organisaties uit.

Drie locaties in Scherpenheuvel-Zichem

Laten we in Scherpenheuvel-Zichem beginnen. Daar gaat een nieuwe speelzone open en dat is natuurlijk gesneden brood voor Buitenspeeldag. De speelzone op de Weefberg in Averbode werd verplaatst en stevig uitgebreid. Er is een multimove pad aangelegd met 12 nieuwe en speelse attracties. Maar de stad organiseert ook een Buitenspeeldag aan De Hemmekes in Zichem en aan De Keyt in Messelbroek.

Alle info over Buitenspeeldag in Scherpenheuvel-Zichem: https://holahageland.net/evenement/buitenspeeldag-scherpenheuvel-zichem/

Unieke locatie in Diest

In Diest vindt Buitenspeeldag sinds enkele jaren plaats op een unieke locatie. Veel beter dan de evenementenweide van provinciaal domein Halve Maan ga je nauwelijks vinden natuurlijk. Het domein op zich is al uitstekend geschikt om stevig te ravotten maar team jeugd en team sport van stad Diest plakken er nog een creatief aanbod aan springkastelen, hindernisbanen, dj’s, een kids party, straattheater, een glijbaan met bruine zeep, volksspelen en sportdemo’s aan vast. Er zijn ook tattoo-artiesten en grimekunstenaars en het hongertje dat opduikt kan je stillen bij de foodtrucks op het terrein.

Alle info over Buitenspeeldag in Diest: https://holahageland.net/evenement/buitenspeeldag-diest/

Ook in Aarschot drie locaties

Niet alleen in Scherpenheuvel-Zichem organiseren ze op drie plaatsen een Buitenspeeldag, ook in Aarschot doen ze dat. Er zijn evenementen op de Grote Mark en in het stadspark, in Gelrode aan het Verlindenplein en in Langdorp aan Huis Verdonck.

Alle info over Buitenspeeldag in Aarschot: https://holahageland.net/evenement/buitenspeeldag-aarschot/

Straf programma in Leuven

In Leuven pakken ze wel heel groot uit en dat heeft alles te maken met de toekenning van het label van ​ ‘Kindvriendelijke stad’. De Bondgenotenlaan wordt van 12 tot 18 uur één lange en spannende speelzone waar alle kinderen en jongeren welkom zijn.

Voor de allerkleinsten (2,5 tot 5 jaar) is er een leuke aparte speelplek in de museumspeltuin van M Leuven (Savoyestraat, Huis van het kind) met levensgrote gezelschapsspellen zoals vier-op-een-rij, Kubb, hoepelen, jongleren en een klein springkasteel. Daarnaast kunnen jongere kinderen ook met Clics bouwen of naar verhaaltjes gaan luisteren in de voorleesstand van Bib.

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar zijn er op en rond de Bondgenotenlaan tal van activiteiten om zich uit te leven. Denk aan springkastelen, een zeepkistenrace, skate en breakdanceworkshops, vuur maken, een klimmuur… Maar ook middelbare scholieren gaan zich niet vervelen. Voor hen zijn er aparte springkastelen, 3×3 basketinitiaties, een Open Dansvloer en Wheelie-zone of ze kunnen hun eigen podcast maken.

Tussendoor kan jong en oud genieten van toffe optredens van jong Leuvens talent tijdens Jammin’ with Fonske en van grappig straattheater op de stoep voor de ​ stadsschouwburg.

Als feestelijke afsluiter is er om 16.15 uur een optreden van de Ketnetband en een DJ-set van jonge Leuvenaars.

Alle info over Buitenspeeldag in Leuven: https://holahageland.net/evenement/buitenspeeldag-de-bond-is-van-ons/

Er zijn verder nog organisaties voor Buitenspeeldag in de regio op deze locaties: Begijnendijk aan GBS De Puzzel Bekkevoort op Sportpark De Heide, Geetbets aan WZC Betze Rust, Holsbeek op de terreinen van de jeugdverenigingen, Kortenaken aan de Hoeledensebaan, Tielt-Winge op ‘t Solveld, Tienen aan Heldenland, Tremelo in het Sven Nys Cycling Center, Wezemaal aan de Vleugtweg en Zoutleeuw bij Aen Den Hoorn.

Je kan hieronder een reeks foto’s bekijken van Buitenspeeldag 2022

Geef een reactie