Start bloesemtoerisme met wandelingen in Assent en Halle-Booienhoven

Het bloesemtoerisme zit de laatste jaren stevig in de lift in het Hageland. De eerste belangrijke activiteit in dat kader vindt al enkele jaren in Bekkevoort plaats. Bloesemmagie is een feeërieke wandeling door de fruitgaarden. Uiteraard zijn de bloesems de hoofdattractie maar je wordt onderweg meegenomen in een afwisseling van lichteffecten, kaarsjes en vertellingen.

Bloesemmagie vond de vorige jaren plaats in Molenbeek-Wersbeek maar dit jaar vertrekt de wandeling in het wijndomein van de Kluisberg in Assent. Je kan vrij vertrekken tussen 19 uur en 21.30 uur.

Wie ouder is dan 12 jaar betaalt 3 euro en daar kan je achteraf nog een glaasje lekkere Hagelandse wijn voor consumeren.

Je vindt alle praktische info in onze agenda: https://holahageland.net/evenement/bloesemmagie/

Op zaterdag 15 april moet je naar Kortenaken om van de bloesems te genieten. Fruitbedrijf Healthy Fruit en het lokale bestuur van Zoutleeuw organiseren een nocturnewandeling tussen de bloesems. Dat is een wandeling van ongeveer 5 km door de knap verlichte boomgaarden. Langs het traject ontmoet je vuurspuwers, er is live muziek en in lichtjes gewikkelde dansgroepen.
In de buurt van de gebouwen van Healthy Fruit kan je in het foodtruckdorp een aantal streekproductenvinden vinden. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. Individueel vertrek vanaf 21u00

Je vindt alle praktische info in onze agenda: https://holahageland.net/evenement/nocturne-bloesemwandeling/

Geef een reactie