Opvolger van Lolands pakt uit met knaller – legendarische metalband Channel Zero terug op de affiche

In 2019 pakten de organisatoren van het vroegere Lolands festival uit met een thema-avond rond zware gitaren. Dat werd toen een straf feestje waar vooral metalicoon Franky De Smet-Van Damme en de legendarische groep Channel Zero voor ongeremde ambiance zorgden. Zelfs wie niet echt een fan is van het zwaardere gitaarwerk moest toegeven dat deze internationaal gereputeerde adepten van headbangen, het betere lederen motorpak en de snerpende gitaarrifs een onwaarschijnlijk professionele performance neerzetten op de wei van de familie Laevers.

Ze mogen dat dus dit jaar opnieuw doen en alles wijst erop dat het nog een paar levels hoger zal gaan. In 2019 kwam Channel Zero uit een wat onbestemde periode waarin de band, na een lange split, opnieuw podiumvastheid probeerde te verzamelen. Dat lukte overigens aardig in Scherpenheuvel. Of beter, ze speelden de wei helemaal plat.
De band wilde in 2020 dertig jaar op de podia van West-Europa vieren maar daar stak de pandemie een voetje tussen. Het jubileum werd even uitgesteld…tot 2023. In mei speelt Channel Zero onder meer een paar concerten in de AB maar ook een uitstapje naar Nederland en Rock Affligem staan op de concertagenda. En in september kan je ze aan het werk zien in Scherpenheuvel!

Het nieuwe Lolands vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2023. Wil je zeker zijn dat je deze legende niet moet missen? De ticketverkoop start vandaag via https://lolands.eventsquare.store/nl/9xeikhsmzgpw/falclwzbeioc

De organisatie van het vroegere Lolands kondigt vandaag overigens ook aan dat de nieuwe naam van het festival in de maand juni 2023 bekend gemaakt wordt. Het organisatieteam neemt geen enkel risico en wil het nieuwe merk perfect juridisch onderbouwen. De oude naam moest vanaf dit jaar verdwijnen na een klacht van het veel grotere Lowlands festival in Nederland; Zij hebben de rechten op dat merk en de naam Lolands kwam fonetisch te kort bij die benaming.

Vanaf zondag 9 april kan je op onze website alle info vinden over het festival en over alle groepen die er optreden.