Averbode bier haalt opnieuw goud op erg prestigieuze gastronomiebeurs in Lyon

Tijdens het erg prestigieuze Internationaal Wijn-, Bier- en likeurconcours in Lyon heeft het bier van Averbode een gouden medaille gewonnen in de categorie Bitter Blond – Golden Ale. Ook in 2020 en in 2021 was er op datzelfde event al goud voor Averbode.

Lyon is in Frankrijk de referentie voor de betere gastronomie. Het concours is een organisatie van “Les Toques Blanches Lyonnaises”, een zeer gerenommeerde sommeliersvereniging, Tijdens de wedstrijd worden duizenden producten geproefd en getest. Onder meer de beste wijnen, bieren en sterke dranken worden met mekaaar vergeleken. In 2023 waren er liefst 10.275 stalen uit 48 landen.

Averbode wordt gebrouwd in de brouwerij Huyghe in Melle. Daar wordt onder meer ook het erg populaire Delirium gemaakt. De Norbertijnen zijn erg tevreden over die samenwerking want ze hebben het partnership met Huyghe in 2019 verlengd tot 2035.

Brouwerij Huyghe hielp de Norbertijnen ook om in Het Moment een kleine huisbrouwerij op te zetten. Daar worden speciaalbieren gemaakt die overigens bijzonder gesmaakt worden. Onder meer de populaire 4.85 is een product van de huisbrouwerij.

Geef een reactie