Drie maanden verkeershinder door onderhoudswerken op vier locaties

Vanaf maandag 6 maart starten onderhoudswerken aan de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel. Het doorgaand verkeer moet daar tijdens de duur van de werken een omleiding volgen. Aan de Testeltsesteenweg, Rode en de Vossekostraat starten vergelijkbare onderhoudswerken op dinsdag 7 maart. Ook daar moet het doorgaand verkeer een plaatselijke omleiding volgen.

Schepen van openbare werken Jan Boeckx – Open VLD – legt uit dat op de vier werven telkens beton moet uitharden en dat heeft tijd nodig. Bovendien worden de werken ook onderbroken door de Paasvakantie. De omleidingen zullen allicht, afhankelijk van de weersomstandigheden, een drietal maanden duren.

De aannemer start met het herstellen van de betonvakken in één rijrichting. Nadien worden dan de betonvakken van de andere rijrichting hersteld. Daardoor blijft plaatselijk verkeer voor de bewoners wel mogelijk.

Jan Boeckx – schepen van openbare werken

De werken duren zo al wel even, beton heeft wat uithardingstijd nodig maar ook de paasvakantie valt er tussen

Omleiding August Nihoulstraat

In de August-Nihoulstraat worden een aantal betonplaten vervangen. Daarna worden alle betonplaten gemicrofreesd. De voegen tussen de betonplaten worden ook opnieuw opgevuld.
De werken gebeuren eerst op het rijgedeelte komende van Scherpenheuvel richting Bekkevoort.

De omleiding verloopt in beide richtingen via Steenberg, Staatsbaan, Oude Tiensebaan en Basilieklaan.

Omleidingen voor Testeltsesteenweg, Rode en Vossekostraat

Op de drie andere werven volgt de aannemer dezelfde procedure.

  • De omleiding voor de werf aan de Testeltsesteenweg  loopt via Westelsebaan en Bredestraat.
  • De omleiding voor de werf aan Rode loopt via Kattestraat, Plaats-Vondel, Monseigneur Bremsstraat, Pastoriestraat, Stationsstraat, Stationswijk, Hanenberg en Kleine Mouthorensteenweg.
  • De omleiding voor de werf aan de Vossekotstraat verloopt via  Steenweg Scherpenheuvel, Weg Messelbroek en Tiensestraat.

Geef een reactie