Stadsbestuur stimuleert netwerking tussen carnavalsverenigingen en organisatoren stoeten

Met drie grote carnavalstoeten in Zichem, Schoonderbuken en Scherpenheuvel en met de hanekap als een van de oudste carnavaltradities van gans Vlaanderen op de Keiberg is Scherpenheuvel-Zichem allicht de generator van carnaval in het Hageland. Dat vertaalt zich ook in 12 officieel erkende carnavalsverenigingen maar daar zijn bijvoorbeeld de opvallende Sichense Zjanskes niet eens bij.

Carnaval leeft dus in Scherpenheuvel-Zichem en het stadsbestuur doet er alles aan om die traditie in stand te houden. De stoeten bijvoorbeeld, krijgen een stevige personele en materiële ondersteuning. Voor de lokale ondernemers heeft carnaval ongetwijfeld een belangrijke economische impact.
Het bestuur stimuleert ook de onderlinge contacten tussen de organisatoren van de stoeten en de carnavalsverenigingen. Samenwerking loont voor iedereen. Daarom werden alle carnavalsverenigingen die op het grondgebied actief zijn vorige vrijdag uitgenodigd voor een korte receptie in het stadhuis. Veel heeft dat niet om het lijf maar dat is ook niet de bedoeling. Bakken met bier, water en cola op de tafel, de burgemeester en de eerste schepen aan de bediening, korte speech. Vooral wat er daarna onderling wordt afgesproken is belangrijk. De vier stoeten worden al enkele jaren gezamenlijk gepromoot. Dat versterkt het imago van carnaval in Scherpenheuvel-Zichem.

Het grootste pakket activiteiten hebben we ondertussen gehad. Enkel de stoet in Scherpenheuvel staat nog op de planning. Die vindt plaats op zondag 12 maart. Bij die stoet hoort ook een carnavalskermis. Die opent op vrijdag 10 maart en blijft staan tot en met maandag 13 maart.

Een paar sfeerbeelden van de receptie waar opvallend genetwerkt werd tussen de vier organisatoren van de stoeten in Keiberg, Zichem, Schoonderbuken en Scherpenheuvel.

Receptie Carnaval Scherpenheuvel-Zichem
Speech Manu Claes Receptie Carnaval

Geef een reactie