Verkeerscontroles leveren meer dan 9000 euro onbetaalde taksen en belastingen op

Teams van de politiezone Demerdal voerden vorige donderdag controles uit, samen met de Vlaamse Belastingsdienst Vlabel en de douane. Naast een reeks vaststellingen van inbreuken op de regelgeving leverde dat vooral een mooi bedrag aan onbetaalde taksen en belastingen op.

Vlabel mag 4.356,53 euro bijschrijven op de rekening. Die zijn vooral afkomstig van openstaande verkeersbelastingen. Er werden ook twee boetes uitgeschreven voor commerciële nummerplaten die niet in orde waren. Een buitenlander die in België is ingeschreven had zijn voertuig hier niet geregistreerd en ook dat leverde een boete op.

De douane controleerde vooral het correct gebruik van diesel maar de laatste bestuurder die ze interpelleerden had nog zo’n 4800 euro aan penale boetes open staan.

De politie voerde 236 controles uit op alcohol en die waren allemaal in orde. Positief dus, in de goede zin van het woord. Ze voerden ook 3 negatieve en 1 postieve speekseltesten uit.

Het lijstje met bekeuringen die werden opgesteld: 1 inbreuk op gordeldracht, 1 inbreuk op vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (niet de kortste weg gevolgd naar de autosnelweg), 1 voorste nummerplaat niet leesbaar aangebracht op het voertuig, 2 x vervallen keuring, 1 te zware aanhangwagen en vervallen rijbewijs: immobilisatie aanhangwagen en 2 buitenlanders met een valse identiteitskaart en een vals rijbewijs. Het voertuig van die buitenlanders werd geïmmobiliseerd en beide personen werden meegenomen naar het politiebureau

Artikel met steun van deze fijne partner

One comment

Geef een reactie