VOKA bekroont Tiense Suikerraffinaderij als Gangmaker voor het Hageland

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka-KvK Vlaams-Brabant in Tienen werd de winnaar van de eerste ​ Voka Ondernemingsprijs Gangmaker voor Hageland bekend gemaakt. De eer gaat naar Tiense Suikerraffinaderij, onder andere voor hun inspanningen rond duurzaam waterbeheer, maar ook voor hun inzet in de regio. Er waren een 300-tal aanwezigen.

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant, legt uit dat de zijn organisatie met de Gangmakers prijs op zoek gaat naar een bedrijf uit regio Hageland dat uitblonk op het vlak van duurzaamheid, verankering in de regio en employer branding. Een Gangmaker moet een ambassadeur zijn voor Hageland. Naast inspanningen rond minder gebruik van water, zet het bedrijf zich ook in voor de medewerkers en voor de regio. Kris Claes noemde onder meer Suikerrock, dat ook dit jaar opnieuw op het Bietenplein plaats zal vinden.

Jan Ingels, Directeur Fabrieken Tiense Suikerraffinaderij kaderde de inspanningen van zijn bedrijf. “De Tiense Suikerraffinaderij maakt sinds 1836 kwalitatieve suiker van lokaal geteelde suikerbieten en is echt verankerd in de regio”, aldus Jan Ingels. “Traditie gaat bij ons ook gepaard met duurzame innovatie. Momenteel bouwen we bijvoorbeeld een diffusietoren die 6.000 ton minder CO2 zal uitstoten en minder water zal verbruiken. Ook maatschappelijk lopen er tal van initiatieven, waaronder recent de innovatie om drinkwater uit suikerbieten te produceren. Deze Gangmakerprijs is de bekroning voor het harde werk van onze 600 werknemers en een boost om onze duurzaamheidsinspanningen verder te zetten.”

VOKA- KVK Vlaams-Brabant reikte niet alleen in Tienen een Gangmaker uit. Op 10 januari werd deGangmaker voor Groot-Leuven, Scott Sportech Benelux, bekend gemaakt. Op 12 januari de winnaar voor West-Brabant: Brouwerij Lindemans. Op 17 januari was de Gangmaker Noord-Rand, Ijsfabriek Strombeek, aan de beurt. Op 11 mei wordt de winnaar van de Gangmakers-prijs voor Vlaams-Brabant bekend gemaakt. Deze wordt gekozen uit de winnaars van de verschillende regio’s (Groot-Leuven, Hageland, Noord-Rand en West-Brabant).

Artikel met de steun van

Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka – KvK Vlaams-Brabant), Christophe De Graef, (burgemeester Diest) Walter Kestens (regiovoorzitter Voka Hageland), Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij), Gwendolyn Rutten (burgemeester Aarschot), Katrien Partyka (burgemeester Tienen), Kris Claes (gedelegeerd bestuurder Voka -KvK Vlaams-Brabant) en An Schevenels (gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant).
Kris Claes, Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij), Daniëlle Vanwesenbeeck
 

2 comments

Geef een reactie