Verende turnvloer van absoluut topniveau in sporthal Kessel-Lo

De turnhal van het Boudewijnstadion in Kessel-Lo beschikt voortaan over een verende turnvloer van absoluut topniveau. De Leuvense turn-, acrogym- en dansclubs krijgen daarmee een extra troefkaart omdat ze in de best mogelijke omstandigheden kunnen trainen.

Blauwput Omnisport is in het gymnastiekwereldje een bekende naam. De club is qua ledenaantal de grootste gebruiker van de sportzaal in Kessel-Lo, maar ook andere clubs en een aantal scholen maken gebruik van de faciliteiten. De vaste trainingsvloer voor turn en dans in het complex was dringend aan vernieuwing toe. Het stadsbestuur van Leuven investeerde nu in een verende turnvloer van topmakelij, een exacte kopie van turnvloeren die op recente wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen voor turncompetities worden gebruikt. Toch dient de topvloer volgens schepen van sport in Leuven Johan Geleyns in de eerste plaats voor trainingen.

De nieuwe turnvloer meet veertien bij veertien meter, inclusief een uitloopzone van 1 meter rond de hoofdvloer. De vloer heeft een onderbouw van stalen veren en kan naar schatting 15 tot 20 jaar intensief gebruikt worden, mits regelmatige vervanging van de toplaag in mousse. De investering heeft een prijskaartje van 65.000 euro.

Op zondag 8 januari werd de vloer voor de eerste keer ingeturnd tijdens het clubkampioenschap van Blauwput Omnisport.

Geef een reactie