Gerda Vandegaer volgt André Peeters op als gemeenteraadslid in Aarschot

Gerda Vandegaer (cd&v) heeft op donderdagavond 12 januari de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in Aarschot. Zij volgt ereburgemeester André Peeters op die na 40 jaar zetelen afscheid nam van de gemeentepolitiek.

Gerda Vandegaer (63) is een gekend en geliefd figuur in Aarschot. In haar woonplaats Langdorp was ze dertig jaar lang een gedreven directeur van twee bloeiende basisscholen.

Vanuit dat professioneel kader ontwikkelde Gerda Vandegaer een passie voor sterk onderwijs en veilige schoolomgevingen. Gerda heeft een grote bezorgdheid voor wie het moeilijk heeft in onze samenleving. De voorbije jaren was ze bestuurslid van Cnuz, de sociale huisvestingsmaatschappij die goedkope woningen ter beschikking stelt in het Hageland. Daarna was ze lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van Aarschot. In haar vrije tijd springt Gerda bij in een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van vluchtelingen.

“Samen met mijn cd&v-collega’s wil ik kritisch en constructief het beleid van onze stad controleren. Mijn belangstelling voor de dagelijkse strijd die veel mensen moeten voeren om de eindjes aan mekaar te knopen, neem ik mee naar de gemeenteraad. Vage wensdromen zijn niets voor mij, ik zet mijn schouders graag onder concrete projecten.”

Gerda blijft zich de volgende jaren heel graag inzetten voor de levenskwaliteit van alle Aarschottenaren. zoals kwaliteitsvol onderwijs bij de deur, een fietsveilige schoolomgeving, betaalbare woningen, een bloeiend verenigingsleven dat mensen verbindt en meer respect voor het groen dat ons omringt.

Geef een reactie