Vormelingen gaan sterzingen en halen meer dan 700 euro op voor Sant’Egidio

Driekoningen was vorige vrijdag al maar 17 vormelingen van de Pastorale Zone Sint-Franciscus in Glabbeek gingen op zondag 8 januari nog sterzingen. Ze deden dat verspreid over 5 groepen en iedere groep werd begeleid door een paar catechisten of ouders. Om 9.30 uur waren de meisjes, jongens en hun gezin aanwezig bij een eucharistieviering in de
kerk van Kapellen. Daarna gingen de groepjes naar de zes verschillende dorpen van Glabbeek. ‘s Middags kregen de kinderen pannenkoeken en chocolademelk in het parochiecentrum van Bunsbeek.

Al dat zingen leverde 708,53 euro op en dat geld schenken de vormelingen aan een goed doel, met name de kerstmalen van Sant’Egidio.

Goede doel

Met Kerstmis bereidt Sant’Egidio (Sint-Egidius) overal ter wereld een feesttafel voor minderbedeelden. In ons land vinden dergelijke kerstmalen voor daklozen plaats in Antwerpen, Brussel, Genk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Merksplas en Luik. Iedere gast ontvangt ook een geschenk. Naast de Kerstmaaltijden is er ook “Kamiano”: het restaurant voor thuislozen, dat wekelijks een duizendtal maaltijden verzorgt.

Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Ze zetten zich in voor de verkondiging van het evangelie en de dienst aan de armen. Op wereldschaal zet Sant’Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten.

De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome. Ze ontleent haar naam aan het kerkje van Sant’Egidio in de Trasteverewijk, waar ook nu nog het centrum van de gemeenschap is gevestigd.

Geef een reactie