UZ Leuven moet niet dringende medische zorg uitstellen door uitval personeel

Het UZ Leuven moet niet dringende medische zorg uitstellen omdat de uitval onder het personeel te hoog is. Dat meldt VRT NWS . Momenteel kan maar 70% van de bedden gebruikt worden. De oorzaak is onder meer de griepepidemie waardoor steeds meer zieke mensen moeten opgenomen worden maar ook de andere luchtwegeninfecties zoals corona en RVS. Die zorgen voor de hoge uitval van het zorgpersoneel.

Viroloog Steven Van Gucht weet dat er momenteel evenveel mensen met griep als met covid-19 in het ziekenhuis liggen. Maar het griepseizoen is erg vroeg begonnen en de piek zal er pas binnen een drietal weken zijn. Van Gucht verwacht dan ook een zwaar griepseizoen. Hij roept mensen met een verzwakt immuunsysteem op om zich alsnog te laten vaccineren. Ook hoofdarts van het UZ Leuven Gert Van Assche verwacht zich aan een hevig griepseizoen. De druk bij het personeel is nu al zeer hoog, aldus Van Assche.

Geef een reactie