Pieter Boudry breekt met N-VA en stapt op uit gemeenteraad

Gemeenteraadslid voor N-VA Pieter Boudry stapt uit de lokale politiek. Dat meldt Hageland Express maar het wordt ons ondertussen ook gemeld door verschillende andere kanalen. De verklaring die Pieter Boudry geeft voor zijn ontslag alluderen op de moeilijke combinatie van zijn politiek werk met zijn professionele activiteiten en zijn privé leven. Maar ze lijken er ook op te wijzen dat er binnen de partij nogal wat onvrede heerst. Boudry heeft eerder al zijn ontslag gegeven als secretaris van de partij en hij geeft ook aan dat er op korte tijd twee voorzitterswissels hebben plaats gevonden. Er zijn volgens hem ook een aantal andere bestuursleden opgestapt.

De verklaring die de lokale afdeling van de partij zelf geeft, klinkt enigszins anders. Het bestuur van N-VA Scherpenheuvel-Zichem neemt in een mededeling afscheid van raadslid Pieter Boudry maar dat gebeurde blijkbaar nadat een verzoenings- en tuchtcommissie van de N-VA heeft plaats gevonden. Daaruit bleek dat een verdere samenwerking tussen gemeenteraadslid Pieter Boudry en de lokale afdeling van N-VA niet langer mogelijk was.

Raadslid Boudry is overigens meteen al verwijderd van de website van de lokale afdeling.

N-VA in Scherpenheuvel-Zichem ziet het ontslag van Pieter Boudry als een opportuniteit om met de lokale afdeling een nieuwe start te nemen. Fractieleidster en Vlaams parlementslid Allessia Claes zegt dat de partij het vast voornemen heeft om de rol als grootste oppositiepartij verder te op te nemen in zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn in Scherpenheuvel-Zichem. N-VA heeft vijf raadsleden in de gemeenteraad en een vertegenwoordiger in het bijzonder comité van de sociale dienst. Het is nog niet duidelijk wie Pieter Boudry zal opvolgen als gemeenteraadslid.

Volgens voorzitter Jan Van Nijlen groeit het ledenaantal van de partij nog steeds. Hij wil met de vertrouwde gezichten maar ook met een aantal nieuwe mensen verder werken.

Pieter Boudry was alleszins een zeer actief lid van de oppositie in Scherpenheuvel-Zichem. Op bijna elke bijeenkomst van de gemeenteraad kwam hij tussen met voorstellen en mondelinge vragen. Pieter Boudry is de echtgenoot van Katrien Jansseune. Zij was jarenlang de woordvoerder van Theo Francken toen die nog staatssecretaris voor asiel en migratie was. 

3 comments

 • brubaker alias

  Het is echt niet goed dat mensen die wat redelijkheid uitstralen en gezond verstand hebben, nu langs de zijlijn gaan staan. Het is een verkeerd signaal, of zoals een Franse uitdrukking zegt: “si tout les dégoutés s’en vont, il n’y a que les dégoutants qui restent!

 • Wat een verlies voor de lokale gemeenschap. Pieter gaf het stadsbestuur heel wat tegenwind en zo hoort het ook. Maar ja, wie het hoofd te veel boven het maaiveld uitsteekt loopt gevaar. Bedankt voor de nodige oppositie. Die zal gemist worden.

 • Brubaker alias

  @ ‘Pieter Boudry’ je had beter ‘Et alors’ gezegd’ en verder je ding gedaan als “onafhankelijke” in de gemeenteraad.
  Trouwens je zitje in de gemeenteraad werd je gegeven door de kiezer en niet door een partij.
  Vele hebben interesse om samen met u naar de verkiezingen 2024 te gaan. Laat je horen Pieter! De bevolking heeft je nodig.
  @ Diegene die het aanbelangt : Het is niet voor niets dat DEBIEL en BELEID uit dezelfde letters bestaan!

Geef een reactie