Muzikale kerstwandeling krijgt opnieuw veel belangstelling

Dokter Ria Jacobs kreeg een paar weken geleden de cultuurtrofee van de stad Diest. De laureaat is voorzitter van het Davidsfonds maar ze organiseert ook ieder jaar einde december een muzikale kerstwandeling. Die wandeling vond dit jaar plaats op tweede kerstdag. Dat Ria Jacobs niet zonder reden de cultuurtrofee kreeg werd geïllustreerd door het toch wel hoge aantal deelnemers dat kwam opdagen.

De wandeling is in feite een combinatie van een bezoek aan een selectie van religieus onroerend erfgoed, optredens van lokaal verankerde koren en een gids met dat tikkeltje extra pigment. Hilde Draelants zorgde ook vorige maandag weer voor achtergrondinformatie met een knipoog. Ze begeleidde de deelnemers naar een vijftal kerken in het stadscentrum en in elke kerk zorgde een koor voor een vrolijk muzikaal accent. Onder meer het Barbarakoor, het Catharinakoor, Ma Cantare en Portie Gemengd waren present.

Wij maakten wat foto’s bij de start van de wandeling. Op de kopafbeelding van het artikel zie je stadsgids Hilde Draelants.

Geef een reactie