De Watergroep kan situatie stabiliseren maar probleem is niet structureel opgelost

De Watergroep meldt dat de problemen met de distributie van drinkwater in een groot deel van het Hageland beter onder controle zijn. De watervoorraad in de torens is al wat meer aangevuld maar voorlopig kan nog niet overal voldoende druk en hier en daar zelfs nog geen water gegarandeerd worden.

Onder meer in sommige straten van Kaggevinne en Molenstede is er sinds zondag nauwelijks druk en het water heeft er een bruine kleur.

Alleszins blijven de noodwaterbedelingen overal geïnstalleerd. Ze kunnen dus snel ook weer geactiveerd worden.

In Scherpenheuvel-Zichem kunnen de inwoners op dinsdag 27 december van 10 tot 12 uur drinkwater ophalen in de loodsen van de technische dienst. Er worden flessen van tien liter uitgedeeld.

De Watergroep werkt ook op tweede kerstdag verder om de watervoorraad terug te herstellen. Ze blijven water aanvoeren uit naburige zones en de waterproductie in die zones wordt gemaximaliseerd om op die manier een booster te creëren en de reserves aan te vullen.
Het zoekgebied naar mogelijke lekken wordt ook verder uitgebreid naar aansluitende regio’s.

Woordvoerder van De watergroep Kathleen De Schepper legt uit dat Vlaams-Brabant een complex gebied is voor de productie en distributie van drinkwater. De regio is een cluster van kleinere winningen en distributies. Je kan dus niet zomaar onderling schakelen tussen verschillende zones. In principe zou vandaag moeten blijken of de waterbedeling opnieuw kan gestabiliseerd worden.

Je kan overigens op de site van De Watergroep bekijken waar bij jou thuis het water vandaan komt en wat de kwaliteit ervan is. Klik even deze pagina aan: https://www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/jouw-drinkwater

Geef een reactie