Aan kerstmarkten is er geen gebrek vandaag

Liefhebbers van kerstmarkten kunnen vandaag zowat het halve Hageland aftrotten. Er zijn kerstmarkten en kerstevents in Scherpenheuvel, Diest, Averbode, Aarschot, Tienen, Leuven en op de Gijmel. En allicht vergeten we er nog een paar.

Vlammeke van de brandweer in oud brandweerarsenaal

In Scherpenheuvel hebben de brandweermannen en -vrouwen hun bekende kersthut weer opgebouwd maar er is een belangrijke verandering. De hut is namelijk binnen in het oude brandweerarsenaal opgetuigd. Dat laat toe om zowel de kleine als de grote finale van het WK voetbal te projecteren.
Op zaterdag is de kersthut een extra attractie op de wekelijkse markt. Op zondag is er kerstmarkt in Scherpenheuvel.

Spiegeltent op de Zuidervest

Aan de andere kant van Vesting Zuid staat de spiegeltent. Dat is een organisatie van Stoet rond de basiliek. Zowel op zaterdag als op zondag zijn daar permanent een reeks optredens van Vlaamse artiesten.

Het volledige programma:

Op zaterdag 17 december

 • 14.00 uur Music Time
 • 16.00 uur Moustache
 • 17.00 uur Davy Wouters
 • 18.00 uur Moustache
 • 19.00 uur Davy Wouters
 • 20.00 uur discobar

Op zondag 18 december

 • 14.00 uur Lieveke
 • 15.00 uur Danny Diego
 • 16.00 uur Sammy Baker
 • 17.00 uur discobar
 • 19.00 uur Sammy Moore
 • 20.00 uur Men and a lady

De programmatie van de spiegeltent sluit zondagavond af met Men and a Lady. Melissa Grouwels en haar kompanen zorgden eerder dit jaar ook al voor een straf feestje op de wei aan de mariahal. Het gaat zondag allicht opnieuw gebeuren.

Je kan hieronder een paar foto’s bekijken van dat optreden.

Roemeniecomité organiseert Kerstmarkt in Diest

In Diest staan de mooie houten blokhutten een gans weekend verspreid over de Grote Markt en de Kaai. De kerstmarkt is een initiatief van het Roemeniëcomité. Zij gebruiken de opbrengst ervan om hun project voor maatschappelijke opbouw in het Roemeense adoptiedorp Apold te ondersteunen.

Averbode met knappe affiche

In Averbode krijgt de kerstmarkt een stevig muzikaal accent. Met optredens van Vloms, Andries van The Voice en Mette-Marie, het supertalent van eigen boden die tweede werd in The Voice Kids, heeft Averbode Leeft een knappe affiche opgetuigd. DJ Jan sluit de zaak af. Tussen al dat muzikaal lekkers kan je ook nog meer dan vijftig standen bezoeken en daar draait het uiteindelijk allemaal om.

De Winter van Aarschot

In Aarschot trekken ze dit weekend de Winter van Aarschot op gang. Eerlijk is eerlijk, het stadspark is ronduit schitterend omgebouwd tot een soortement Scandinavisch kerstdorp met bijzonder knappe sfeerelementen en aangepaste verlichting. Zaterdag staat er al meteen een topactiviteit op de winteraffiche. De Magic Walk is een wandeling met een uniek Middeleeuws vuurspektakel. Verwacht je aan een spectaculaire vuurshow op een mooie historische locatie, die jong en oud zal verbazen! Aanschouw de acrobaten die reusachtige vlammen trotseren en al dansend en spelend de vuurlijn balanceren omgeven door originele betoverende klanken uit de magische ”skyolin”.

De Winter van Aarschot gaat deels ook door in de deelgemeenten. De kerstmarkt op de Gijmel begint zowaar met een misviering. De kerstmarkt vindt overigens ook plaats in de kerk van de Gijmel. En er zijn vertellingen. Dat vinden wij alvast een originele benadering.

Laatste weekend in Leuven, Wintermagie in Tienen

In Leuven sluit de kerstmarkt dit weekend af. Op zaterdagavond staat Garry Hagger op het podium. Gert Vanderhaeghe zoals de mens echt heet, staat ondertussen al zo’n veertig jaar op de planken. Dat verdient respect.
In Tienen gaat Wintermagie het tweede weekend in. De kerstmarkt in Tienen blijft nog staan tot 31 december.

Geef een reactie