Wandelen met Guy Swinnen op het Swinnetou Spoor

Guy Swinnen, frontman van onder meer de Guy Swinnen Band en van The Scabs, is al jarenlang de peter van Te Gek!? De muzikant werd zelf ooit geconfronteerd met een diepe depressie en hij ontdekte toen de impact van wandelen om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Vanuit die vaststelling kwam het idee om een wandeling te organiseren die deels het taboe rond psychische problemen helpt te doorbreken en waarvan de opbrengst ook integraal gebruikt wordt om die campagne te ondersteunen.

Guy Swinnen woont ondertussen al een tijdje in Schaffen en daar zijn nogal wat mooie trajecten uit te denken voor een paar stevige wandelingen. Het wandelproject kreeg een toffe merknaam mee: het Swinnetou Spoor. De eerste editie in 2019 kon al meteen 2712 deelnemers overtuigen om mee te stappen in het spoor van Guy Swinnen. Over 2020 en 2021 kunnen we kort zijn. Die edities werden geschrapt door de pandemie.

In de herfst van 2022 kan er echter weer volop gewandeld worden en dat is exact wat er op zaterdag 26 november gebeurt. Het team van VOS wandelclub Schaffen dook samen met Guy Swinnen de bossen van Hees in en dat leverde een reeks wandelingen met afstanden van 4, 6, 10, 13, 20 en zelfs 30 kilometer. Bij VOS wandelclub kregen ze hulp van Ak’Cent Diest en Te Gek!?

Sinds ik in de buurt woon, ga ik dagelijks het bos in en ontdek ik geregeld nieuwe paden en rustgevende plekjes. Soms alleen en soms met Blue of Maple, hondjes waarop ik al eens ‘dogsit’, en die er al kwispelend voor zorgen dat ik de dagelijkse beslommeringen even vergeet
Guy Swinnen

Audiofragmenten en soep

Guy Swinnen gaat uiteraard zelf mee op stap maar wandelaars die het parcours van 10 kilometer kiezen kunnen onderweg ook een paar audiofragmenten beluisteren over het belang van wandelen voor je mentale gezondheid.

Je vindt die stukjes audio via de QR-codes langsheen de route terug. Als je ze scant met je smartphone, krijg je de fragmenten te horen. Oortjes en koptelefoon zijn niet noodzakelijk, maar wel gemakkelijk voor een betere
luisterbeleving.

Wandelen kost energie maar ook daar is een oplossing voor. Op elke rustpost kan je je reserves aansterken met een tas Te Gekke soep. Het recept van de soep komt uit het creatieve kookboek van Jeroen Meus.

Nuttige info
  • De start van de wandeling is aan de Gildezaal – Pastorijstraat 1 – Schaffen
  • Je kan starten tussen 07.00 en 15.00 uur
  • De laatste aankomst is om 18.00 uur
  • Afstanden 4 – 6 – 10 – 13 – 20 – 30 kilometer
  • Inschrijfgeld: leden Wandelsport Vlaanderen vzw: € 1.50; niet-leden: € 3.00

Beluister hier de teaser van Swinnetou met Guy Swinnen

Geef een reactie