252.000 spaakreflectoren voor campagne Fietslicht aan en gaan

De provincie Vlaams-Brabant verdeelt de komende maanden 252.000 spaakreflectoren en 5.000 fietslampjes voor de campagne Fietslicht aan en gaan. De actie stimuleert leerlingen om hun fietsverlichting extra te controleren in de donkere maanden.

​De fietslichtencampagne verloopt in samenwerking met secundaire scholen en politiezones in de provincie. 66 secundaire scholen bestelden een pakket waarmee ze een controle aan de schoolpoort kunnen organiseren. 18 politiezones gaan de komende maanden controles uitvoeren op fietsverlichting. De provincie verdeelt 2.880 lampjes aan de politiezones om de actie te ondersteunen. De combinatie van sensibilisering en handhaving vergroot het effect van de fietslichtcampagne.
​​Volgens Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit, bereikt de campagne meer dan 33.000 jongeren. Elke fietser krijgt een setje spaakreflectoren en een controlekaart. Fietsers met een defecte of haast onzichtbare fietsverlichting geraken veilig thuis met een set lampjes. Ze zullen gevraagd worden hun fietslicht zo snel mogelijk te herstellen en nadien de lampjes terug in te leveren.

In onze regio doen volgende scholen mee met deze campagne:

Buso De Brug School Aarschot : 150 leerlingen
Atheneum Kamsa Aarschot: 140 leerlingen
St.-Jozefscollege Aarschot: 230 leerlingen
SIMA SGR12 Aarschot: 685 leerlingen
Instituut Sancta Maria Aarschot: 800 leerlingen
St.-Jozefsinstituut Betekom: 375 leerlingen
Diocesane Middenschool Diest: 600 leerlingen
Katholieke Scholen Diest: 648 leerlingen
KSD tweede graad Diest: 642 leerlingen
St.-Tarcisiusinstituut Zoutleeuw: 268 leerlingen
Sint-Leonardusinstituut Zoutleeuw: 240 leerlingen

Alle politiezones in onze regio doen mee met de actie:

  • Lokale politie Aarschot
  • Lokale Politie Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen
  • Lokale politie BRT
  • Lokale politie Demerdal
  • Lokale politie Getevallei 

Geef een reactie