Peter Reekmans wil opnieuw burgemeester van een zelfstandig Glabbeek worden

In Glabbeek gaat huidig burgemeester Peter Reekmans als lijsttrekker van zijn Dorpspartij naar de verkiezingen van 2024. Peter Reekmans is duidelijk, hij ambieert een derde ambtstermijn als burgemeester.

Peter Reekmans werd een eerste keer burgemeester van Glabbeek in 2012 toen hij met de Dorpspartij 6 van de 17 zetels binnen haalde. De Dorpspartij kwam echter niet als de grootste partij uit die verkiezingen. Dat was CD&V met iets meer stemmen als de Dorpspartij maar met evenveel zetels. CD&V, Open Vld-Samen en N-VA hadden als snel een bestuursakkoord en ze kondigden nog op de verkiezingsavond aan dat ze een coalitie zouden vormen. Verkozen raadslid van CD&V Hilde Holsbeeks besliste echter om over te stappen naar de Dorpspartij van Peter Reekmans. Daardoor was de aangekondigde coalitie niet meer mogelijk en Reekmans stapte in een bestuursmeerderheid met SP.A. Jos Vicca van SP.A mocht het ambt van burgemeester het eerste jaar invullen. Daarna was Peter Reekmans aan de beurt.

In 2018 haalde de Dorpspartij een absolute meerderheid in Glabbeek. De partij van burgemeester Reekmans haalde 12 van de 17 zitjes in de gemeenteraad. CD&V haalde drie zitjes binnen en SamenGroen heeft er twee.

Burgemeester Reekmans zet nu al een belangrijk discussiepunt op scherp. Als hij en de Dorpspartij in 2024 opnieuw de sjerp kunnen binnenhalen zal Glabbeek als zelfstandige gemeente doorgaan zonder in een fusie te stappen. Vlaams minister Bart Somers is al langer een overtuigd pleitbezorger van gemeentefusies. Somers liet vorige week uitschijnen dat hij overweegt om die fusies verplicht op te leggen. Dat wordt een boeiend rondje spierballengerol in het Hageland.

Geef een reactie