Financiële injectie voor jeugdverblijven in het Hageland

Voor veel jongeren is een vakantie met de jeugdbeweging een opportuniteit om uit de dagelijkse sleur te kunnen ontsnappen, samen met hun vrienden. Maar nog al te vaak botsen jeugdbewegingen of andere grote groepen bij het plannen van hun vakantie op financiële en andere drempels. Een degelijke jeugdverblijfsinfrastructuur is van cruciaal belang zodat ook zij op een veilige, aangename en haalbare manier van een deugddoende vakantie kunnen genieten.

Het is dankzij de werking van de 588 jeugdverblijven in Vlaanderen dat jaarlijks heel wat kinderen en jongeren de kans krijgen om te genieten van een zorgeloze en deugddoende vakantie. 13 Vlaams-Brabantse jeugdverblijven krijgen nu bijna 400.000 euro steun om die belangrijke rol ook in de toekomst te kunnen blijven vervullen.

Ook in het Hageland krijgen een aantal jeugdverblijven een stevige financiële injectie.

  • Scoutslokalen Wezemaal (VVKSM P. Benedictus): 12.902 euro voor de renovatie van de keuken, de douches en het sanitair.
  • Jeugdheem Chiro Tremelo (Chiro Damiaan Tremelo): 136.483 euro voor het nieuwbouwproject met een extra
    kampterrein voor jeudverenigingen.
  • Heidebloem (Hoofdgebouw Jeugdverblijven Aarschot): 1.945 euro voor de aansluiting op de openbare riolering
  • Heidebloem (Chalet Jeugdverblijven Aarschot): 1.264 euro voor de aansluiting op de openbare riolering
  • De Brem (Jeugdverblijven Aarschot): 2.020 euro voor investeringen in brandveiligheid, de omgeving en parking. Om tentenkampen mogelijk te maken worden ook extra buiten-wc’s en douches voorzien bij het hoofdgebouw.

Geef een reactie