Kinderen tonen respect voor het verleden bij herdenking van Wapenstilstand in Zichem

De herdenking van Wapenstilstand krijgt in Zichem altijd een stijlvolle aankleding maar dit jaar was er toch een extra kwaliteitsinjectie. Na een korte plechtigheid op de begraafplaats van Zichem verzamelen de deelnemers aan de herdenking op het marktplein. Daar was al een paar dagen op voorhand aan een sobere maar zeer gepaste aankleding gewerkt. Rijen met kleine houten kruisjes in het gras, subtiele vlaggetjes en papieren poppies rond het monument van de gesneuvelden van beide wereldoorlogen.

Op zondagochtend komen daar een reeks oldtimer militaire voeren bij. De eigenaars zitten keurig in het retropak. De korte stoet met vertegenwoordigers van vaderlandslievende verenigingen krijgt ondersteuning van de harmonie van Zichem. Aan het monument zijn er speeches van schepen Kris Peetermans en organisator-bezieler Leo Lemmens. Er zijn uiteraard bloemen en kransen maar de mooiste geste kwam van een kleine groep kinderen. Zij legden elk een papieren bloem neer aan het monument. Zij hebben de toekomst in handen. En die begint bij respect voor het verleden.

Geef een reactie