Bankneutraal Cash punt op Isabellaplein in Scherpenheuvel

We betalen steeds meer met de kaart en met de smartphone maar toch zijn cashautomaten nog steeds een gevoelig thema. Dat beseft ook de banksector. Op sommige plaatsen is het nog altijd handig om wat cash uit de muur te kunnen plukken. Voor handelaars die nog cash ontvangen is het makkelijk om dat via de omgekeerde weg op ieder uur van de dag te kunnen storten.

De snelle afbouw van het fysieke banknetwerk zorgde er de laatste jaren voor dat ook die cashautomaten verdwenen maar daar komt nu verandering in. Op het Isabellaplein in Scherpenheuvel bijvoorbeeld, kan je voortaan terecht in een Cash punt van Batopin. Die infrastructuur werd geïnstalleerd in het vroegere kantoor van Belfius.

Batopin is een nieuw samenwerkingsverband van Belfius, ING, KBC en BNP Paribas Fortis. In zo’n Cash punt kunnen de klanten van alle banken terecht voor geldafhalingen. De klanten van de vier grootbanken die het netwerk hebben opgericht, kunnen er ook terecht om hun saldo te raadplegen en om geld te storten. Batopin wordt geleid door Kris De Rijck, de man die digitaal betalen in België op de kaart heeft gezet. Kris De Rijck was eerder CEO bij Bancontact Payconiq.

De eerste Cash punten werden geïnstalleerd in de luchthavens in Zaventem en Charleroi en in een reeks stations van de NMBS. Momenteel kan je in 22 stations cash oppikken. Onder meer in Aarschot is er zo’n Cashautomaat. Op termijn zullen 80 stations worden uitgerust met die technologie.

De initiatiefnemers van de Cash punten hebben van de opportuniteit gebruik gemaakt om de werking en het constructie van een cashautomaat te herdenken. Ze zijn onder meer veel gebruiksvriendelijker geworden voor mensen met een fysieke of een visuele beperking.

De automaat in Scherpenheuvel staat in een afgesloten ruimte. Er komen op termijn ook Cash punten die buiten staan en zelfs eigen kiosken.

3 comments

  • briers ghislain

    het is zeer belangrijk , dat mensen hun eigen geld via bancontact of aanverwanten kunnen ophalen . En dat ze het kunnen uitgeven of ontvangen zonder controle van de overheid en de banken .Dit is essentieel voor het behouden van onze vrijheid .

  • Er kon geen slechtere locatie gevonden worden zeker? Daar vind je dus van de hele dag geen parkeerplaats!

  • waarom geen briefjes van 5 of 10 euro

Geef een reactie