Leo Verstreken (75) uit Berlaar loopt 50ste keer naar Scherpenheuvel

Het bedevaartsoord van Scherpenheuvel is een trendy doel geworden voor duursporters. Sommige atleten maken er een jaarlijkse gewoonten van en dat levert al eens een imposante reeks op. Leo Verstreken uit Berlaar-Heikant liep op Allerheiligen voor de vijftigste maal de 28 kilometer vanuit zijn woonplaats naar de basiliek. Hij werd daar opgewacht door familie, vrienden en ploegmakkers.

Leo bouwde zijn reeks niet van jaar tot jaar op. Er waren jaren dat hij een paar keer naar Scherpenheuvel liep. Op 1 november doen ze dat in clubverband en dan maken ze er ook een wedstrijdje van.

Leo Verstreken is overigens niet de eerste de beste. Hij heeft verschillende marathons afgehaspeld. Zijn snelste tijd op die afstand is 2 uur 45 minuten, een tijd die niet iedereen op het prestatielijstje kan noteren.

Geef een reactie