Johan Smets is op pensioen maar wordt alsnog laureaat van Servantes Awards

Op donderdagavond 27 oktober werden voor het eerst de Servantes Awards uitgereikt. Die prijzen geven een positieve erkenning aan professionals van lokale besturen.

Met de awards en de bijhorende Barometer wil de organisatie bijdragen aan kennis over en de opwaardering van professionals van lokale besturen. In de eerste Barometer staan de resultaten met informatie over in-, door- en uitstroom van de medewerkers van lokale besturen.

Het verloop van werknemers bij een lokaal bestuur scoort met 2,94 op een schaal van 1-7 niet heel hoog, Maar het is een aandachtpunt. Als ze uitstromen is dat in een derde van de gevallen naar een ander lokaal bestuur, 20% kiest een andere job in de publieke sector, en een op drie trekt naar de private markt.

De eerste editie van de Servantes Barometer is een goede nulmeting, bedoeling is om het onderzoek vanaf nu tweejaarlijks te hernemen om verdere evoluties op te volgen. De gedetailleerde resultaten van het onderzoek zullen op 13 maart 2023 voorgesteld worden op het Congres Lokale en Provinciale Politiek.

Er werden Servantes awards uitgereikt in drie categorieën: nieuwkomer, team en loopbaan.

In de categorie ‘Loopbaan’ viel Johan Smets uit Diest in de prijzen met een derde plaats. Johan was 40 jaar actief bij het stadsbestuur van Diest. Hij ging recent met pensioen als diensthoofd Openbaar Domein.

Dankzij zijn langetermijnaanpak van de waterproblematiek heeft hij een positief verschil gemaakt voor de toekomst van de stad, aldus de jury.

Andere winnaars in de regio zijn:

  • Kim Winternitz, 2e laureaat ‘Nieuwkomer’ actief als projectcoördinator bij de intercommunale Intradura
  • Tanja Stessens, 3e laureaat ‘Nieuwkomer’ actief als deskundige milieu in Tremelo
  • Veerle Verhaegen, 3e laureaat ‘Nieuwkomer’ actief als coördinator informatiebeheer in Opwijk
  • Team Gezinszorg uit Tremelo, 3e laureaat ‘Team’

Servantes Award 2022

Geef een reactie