Vijf inspecteurs van zone Demerdal preventief geschorst

De vijf inspecteurs van de politiezone Demerdal, die mogelijk betrokken zijn bij inbreuken op de drugswetgeving, worden voor vier maanden geschorst. Dat meldt VRT NWS op basis van een gesprek met burgemeester van Diest Christophe de Graef. De beslissing is genomen na overleg met burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes.

Het gerechtelijk onderzoek in deze zaak loopt nog. Tijdens die periode van schorsing moeten de inspecteurs ook 10% van hun loon inleveren. Indien ze uiteindelijk niet zouden betrokken zijn bij de feiten, krijgen ze dat loonverlies opnieuw gecompenseerd.

Burgemeester De Graef beklemtoont bij VRT NWS dat het belangrijk is dat de inspecteurs hun recht op verdediging hebben kunnen uitoefenen. Hij verduidelijkt ook dat het gaat over een preventieve ordemaatregel. Christophe De Graef beklemtoont tot slot dat het zowel voor de inspecteurs als voor de ganse zone belangrijk is om op korte termijn duidelijkheid te krijgen over wie exact betrokken is bij de zaak.

Geef een reactie