Vaccinatiecentrum in Leuven sluit voorlopig op 27 oktober

De strategie om de bevolking te vaccineren tegen het coronavirus krijgt een nieuwe invulling. De activiteiten in de vaccinatiecentra worden afgebouwd maar ze blijven voorlopig wel in waakstand. Vanaf november worden de vaccinaties in principe overgenomen door de huisartsen en een selectie van apothekers die een extra opleiding hebben gekregen. Dat gebeurt volgens hetzelfde principe als de griepvaccins.

In Leuven is de sluiting van het vaccinatiecentrum ook concreet gemaakt. Op 27 oktober worden daar de laatste prikjes gezet. De komende twee weken wordt er dus wel nog volop geprikt in het vaccinatiecentrum in Kinepolis. Alle Leuvenaars die in aanmerking komen voor een vaccin hebben een uitnodiging met een vaccinatiecode gekregen, zowel per post als digitaal in de eBox.
Sinds 12 september kwam 47% van de 18-plussers langs voor een prik. In heel Vlaanderen heeft 40% van de 18-plussers een herfstbooster gekregen.

Geef een reactie