Goodies in oude huisstijl krijgen zinvolle herbestemming

Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem liet in 2020 een nieuw logo en een nieuwe huisstijl ontwikkelen. Het was de bedoeling om materiaal met het oude logo maximaal weg te werken in de loop van dat jaar maar de pandemie besliste daar anders over. Er moesten nogal wat activiteiten geschrapt worden en daardoor bleef de stock met goodies in de kast liggen. In diezelfde kast lag ook nog wat materiaal van activiteiten die ondertussen werden afgevoerd. Onder meer van De Fietseling was nogal wat stock over.

De diensten van schepen van ontwikkelingssamenwerking Lieve Renders en schepen van duurzaamheid Kris Peetermans gingen op zoek naar een zinvolle een maatschappelijk relevante bestemming. Ze kwamen terecht bij de projecten die de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking steunt. Drie daarvan hadden belangstelling om iets te doen met het materiaal. Vzw Mama Lufuma (Congo), Sawallah (Gambia) en zuster Marleen Renders (Guatemala) konden een pakket met elk 100 T-shirts, 300 drinkbussen, 150 speeltjes en 100 turn- en rugzakjes ophalen.

Geef een reactie