80 Mooimakers houden 175 straten vrij van zwerfvuil

In Scherpenheuvel-Zichem hebben meer dan 80 gezinnen zich het afgelopen jaar geëngageerd om afval te ruimen. Samen hebben ze op die manier 175 straten proper gehouden. In 2021 was dit goed voor 457 meldingen om 1 of meerdere zakken op te halen, in 2022 waren er 311 meldingen.

Vorige zondag heeft het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem die Mooihouders uitgenodigd om samen het glas te heffen op het afgelopen werkingsjaar. Volgens schepen van omgeving Nico Bergmans is er ondanks die merkwaardige inzet van een grote groep vrijwilligers nog heel veel werk aan de winkel. Er belandt nog steeds veel te veel afval in onze straten, waterlopen en natuurgebieden. Dat gebeurt deels door onachtzaamheid maar deels ook met opzet.

Ook de scholen worden elk jaar uitgedaagd door Mooimakers en EcoWerf om zich gedurende één schooljaar in te zetten tegen zwerfvuil en sluikstort op school, maar ook in de schoolomgeving. Dat levert niet alleen op voor het milieu maar de jongeren krijgen op die manier de juiste attitude mee over zwerfvuil. Naast een propere schoolomgeving verdienen ze ook een mooie financiële beloning. Burgemeester Manu Claes kon de vrije basisscholen Den Hulst uit Testelt en Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel een cheque overhandigen, respectievelijk voor 875 en 850 euro.

Geef een reactie